Heidis fine rundstykker
Oppskrift
1 kg hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
50 gr gjær
6-7 dl vann
2 ss olje
Fremgangsmåte:
Hell mel, sukker og salt i bakebollen. Løs opp gjæren i lunkent melk/vann, benyttes tørrgjær; blandes pulveret godt sammen med melblandingen og melkeblandingen varmes til ca. 40 grader.
Deigen eltes godt; i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter på halv fart eller ca. 10 minutter for hånd. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Legg litt mel på benken og elte deigen godt. Del deigen i ca. 18 emner og sett ferdig rullede rundstykker på et stekebrett belagt med stekepapir. Rundstykkene heves deretter i ca. 30 minutter på et lunt sted.
Rundstykkene pensles med vispet egg før de settes i ovnen, evt dryss på valmuefrø. La rundstykkene avkjøles i ca. 5 minutter før servering eller - helt før frysing.
Temperatur: 200˚c
Steketid: 10 minutter
Antall: ca. 18
Tidsbruk: 70 minutter
Tips:
Pyntes med valmuefrø