Focaccia

Focaccia



Oppskrift:

5 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

11 dl hvetemel

50 g gjær

1 ss salt 

 

Fyll:

Olivenolje

Flaksalt

evt. rosmarin


Fremgangsmåte:

Rør sammen lunkent vann, olje, hvetemel, tørrgjør og salt til en tykk ”grøtaktig” deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving i ca 30 min.

Ta deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir, eller bruk en stor rund form 28 cm i diameter, dekk bunne med bakepapir.Dekk til og sett til heving i ca 30 min.

Dryss over flaksalt og god olivenolje, evt rosmarin. Stikk hull i brødet med fingrene slik at salt og olje fordeler seg ned i brødet.


Temperatur: 200˚c

Steketid: 25-30 minutter (eller til den er gyllen)

Tidsbruk: 90 minutter