Fletteloff

Fletteloff

Kanelsnurrer

Oppskrift

90 g smør
4 dl melk
2 dl vann
50 g gjær
1 egg
1 ss sukker
2 ts salt
1 kg hvetemel

 



Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og bland med melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm).
  2. Løs opp gjæren i væsken.
  3. Bland inn lett sammenpisket egg og sukker.
  4. La blandingen stå og gjære i noen minutter.
  5. Bland salt med melet og rør inn og elt deigen godt (10 minutter)  til deigen er jevn og smidig. La den heve i 1 time.
  6. Del deigen i seks like store deler og trill ut til seks like store pølser.
  7. Flett sammen tre av pøslesne og legg på et stekepapir. Gjenta med de tre siste.
  8. La fletteloffenen heve i ca 20 minutter.
  9. Pensele med egg og strø over valmuefrø




Temperatur: 200˚c

Steketid: ca 20 minutter (eller til de er gylne)

Tidsbruk: 180 minutter


Tips

Pyntes med valmuefrø