Oppskrift
90 g smør
4 dl melk
2 dl vann
50 g gjær
1 egg
1 ss sukker
2 ts salt
1 kg hvetemel
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og bland med melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm).
- Løs opp gjæren i væsken.
- Bland inn lett sammenpisket egg og sukker.
- La blandingen stå og gjære i noen minutter.
- Bland salt med melet og rør inn og elt deigen godt (10 minutter) til deigen er jevn og smidig. La den heve i 1 time.
- Del deigen i seks like store deler og trill ut til seks like store pølser.
- Flett sammen tre av pøslesne og legg på et stekepapir. Gjenta med de tre siste.
- La fletteloffenen heve i ca 20 minutter.
- Pensele med egg og strø over valmuefrø
Temperatur: 200˚c
Steketid: ca 20 minutter (eller til de er gylne)
Tidsbruk: 180 minutter
Tips
Pyntes med valmuefrø