Bagels

Bagels

Kanelsnurrer

Oppskrift

100 g havremel

100 g sammalt hvete grov

800 g siktet hvete- og/eller speltmel

2 ts salt

4 ts tørrgjær

6 dl vann

2-3 ss sukker eller honning


3 l vann til koking

1-2 ts sukker (evt. sukrin gold)

Egg til pensling

Valmuefrø, havregryn eller annet til pynt

 


Fremgangsmåte:

  1. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett lunkent vann og sukker.
  2. Bland dette godt sammen og la det elte i ca 10 min.
  3. Sett deigen til heving på et lunt sted i minst 1 time.
  4. Etter heving, del deigen inn i ca 18 emner.
  5. Trill ut hver del til en bolle og lag et hull i midten med en finger. Snurr bollen rundt fingern noen ganger til hullet er ca 3-4 cm og hele bagelen er ca 9 cm i diameter. Legg hver bagel på bakepapir og etterhev i 30 minutter med et klede over.


Kok opp tre lite vann med 1-2 ss sukker. Kok hver bagel et minutt på hver side og legg de kjapt på et klede til tørk, før de legges tilbake på bakepapiret. Pensle med egg og ha på valgt pynt


Temperatur: 200˚c

Steketid: 15-20 minutter (eller til de er gylne)

Tidsbruk: 180 minutter


Avkjøles på rist.

Kan godt fryses, men det er lurt å dele de i to 

før de fryses.