bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: ca 60 minutter

Rundform: 24 cm

Forvarmet oven: 180˚c

Steketid: 30-40 minutter midt i ovnen

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

1/2 kopp smør

2 kopper sukker

1 kopp sukker

3 kopper Kefir

450 g hvetemel

3 ts kanel

3 ts natron

3 ss kakao

 

Krem: 

300 g melis

200 g smør

3 ts vaniljesukker

3 eggeplommer

 

 

 

 

Bentes sjokoladekake (med smørkrem)

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Smør og sukker røres hvitt (2 kopper)

  2. Sukker(1 kopp) og kefir blandes sammen.

  3. Hvetemel, kanel, natorn og kakao siktes og blandes forsiktig sammen med det hvite smøret og kefirblandingen. Kan være lurt å legge matpapir over kaken mot slutten av baketiden. Avkjøl kaken med et klede over.

 

Krem:

Ingrediensene piskes sammen til smørkrem og smøres på den avkjølte kaken.

 

Tips:

Pynt kaken med kakepynt