bakelykke.no

hjemmebakst

175˚c175˚c

 

Tidsbruk: 60 minutter

Form: langpanne

Forvarmet oven: 175˚c

Steketid: ca 40 minutter midt i ovnen

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

6 dl sukker

4,5 dl matolje

6 egg

7,5 dl hvetemel

3 ts natron

3 ts bakepulver

3 ts kanel

750 g gulrot

 

Krem:

250 g meierimør

500 g melis

400 g kremost (naturell)

3 ts vaniljesukker

 

 

 

 

Annes gulrotkake

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Sukker og matolje vispes godt
  2. Eggene vispes inn i olje- og sukkerblandingen
  3. Hvetemel, natron, bakepulver og kanel siktes og blandes i røren.
  4. Gulrøttene raspes og blandes i røren til slutt.
  5. Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir og sett i forvarmet ovn.

Krem:

  1. Meierismør, melis og vaniljesukker vispes sammen.
  2. Kremosten vispes ogdt og blandes i kremen.
  3. Smør kremen utover avkjølt bunn (smøres kremen på varm bunn vil den trekke ned i kaken og vil virke rå).

 

Tips:

  • Del kaken i litt store stykker før servering.
  • Farg marsipan orange og lag små gulrøtter som legges på de ferdig delte stykkene.

 

 

 

X