bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 120 minutter

Rundform: 26 cm

Forvarmet oven: 175 - 200˚c

Steketid: ca 20 minutter, midt i ovnen

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

4 egg

150 g sukker (1 3/4 dl)

150 g hvetemel (2 1/2 dl)

1 ts bakepulver

 

 

 

 

 

 

 

Sukkerbrød

(Etter Ingrid Eslpelids oppskrift)

 

 

Slik gjør du:

  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis (ikke for hardt).
  2. Sikt mel og bakepulver.
  3. Bland mel og bakepulver forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Fyll røren i en vel smurt form og sett i forvarmet ovn.
  5. La kaken hvile i formen i 5 - 10 min før du ta den ut for avkjøling.

Tips:

  • del kaken i to eller tre

  • dynk kaken med litt melk eller juice
  • Kaken kan fylles med krem og/eller vaniljekrem:
    • jordbær og/eller syltetøy
    • bananer
    • valnøtter eller sjokoladebiter
  • Kaken kan pyntes med:
    • krem og friske bær
    • melis glasur
    • marsipanlokk