bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 45 minutter

Form: ildfast form

Forvarmet oven: 180˚c

Steketid:  20-30 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

100 gr hele, lettkote havregryn

100 gr hvetemel

100 gr saltet smør

100 gr melis

 

Fyll:

3-4 epler

3 ss sukker

1 ts kanel

1/2 sitron

 

Evt.

2 ss rosiner og/eller nøtter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smuldrepai

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Bland sammen ingrediensene i en bolle. Bland godt sammen og bruk gjerne fingerene til å kna alt ordentlig sammen
  2. Skrell eplene, ta ut kjernehusene, kutt eplene i skiver og legg dem i den ildfaste formen.
  3. Vask sitronen og rasp det gule skallet over eplene.
  4. Fordel smuldredeigen over eplene og sett formen i ovnen.
  5. Stek kaken til den er gyllen på toppen.

 

Tips:

  • Hvis smuldredeigen virker "tørr", kan du smelte litt ekstra smør og helle over.

  • Serveres lun med krem, vamiljesaus eller vaniljeis.