Tidsbruk: 60 minutter
12 stykker
Forvarmet oven: 200-225˚c
Steketid: 12-15 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2-3 ts sukker
0,5 ts salt
100 g kaldt smør
1 egg
1,5 dl melk
|
Scons
Slik gjør du:
Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt og smuldre inn smøret.
Tilsett melk og egg og rør deigen sammen. Hvis du skal ha rosiener, andre frukter oh eller nøtter blandes det inn i deigen nå. Ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete tilsett resten av hvetemelet.
Ha deigen over på bakebenken med mel og rull den til ei pølse. Kjevle/klapp deigen ut til den er ca 2 cm tykk. Skjær den opp i 12 like store firkantboller og sett på stekebrett med bakepapir. Settes inn i forvarmet ovn.
Tips: Smaker godt til en kopp te med litt ost eller syltetøy. Rosiner kan erstattes av hakket sjokolade. Litt av hvetemelet kan erstattes av litt sammalt hvete. Tilsettes scones urtekrydder som f.eks. oregano kan de serveres som tilbehør til middag, sløyf sukker.
Tips:
Følgende kan tilsettes etter smak (tilsammen 1-2 dl)
Rosiner
Andre tørkede frukter
Sukat
Hakket sjokolade
nøtter
Ost (1,5 dl) og urtekrydder (2 ts)
Sconsene kan serveres med:
smør og syltetøy
nugatti
|