bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 60 minutter

12 stykker

Forvarmet oven: 200-225˚c

Steketid: 12-15 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

5,5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

2-3 ts sukker

0,5 ts salt

100 g kaldt smør

1 egg

1,5 dl melk

 

 

 

 

 

 

 

 

Scons

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt og smuldre inn smøret.
  2. Tilsett melk og egg og rør deigen sammen. Hvis du skal ha rosiener, andre frukter oh eller nøtter blandes det inn i deigen nå. Ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete tilsett resten av hvetemelet.
  3. Ha deigen over på bakebenken med mel og rull den til ei pølse. Kjevle/klapp deigen ut til den er ca 2 cm tykk. Skjær den opp i 12 like store firkantboller og sett på stekebrett med bakepapir. Settes inn i forvarmet ovn.
  4. Tips: Smaker godt til en kopp te med litt ost eller syltetøy.
    Rosiner kan erstattes av hakket sjokolade.
    Litt av hvetemelet kan erstattes av litt sammalt hvete. Tilsettes scones urtekrydder som f.eks. oregano kan de serveres som tilbehør til middag, sløyf sukker.

 
 

Tips:

  • Følgende kan tilsettes etter smak (tilsammen 1-2 dl)
    • Rosiner
    • Andre tørkede frukter
    • Sukat
    • Hakket sjokolade
    • nøtter
    • Ost (1,5 dl) og urtekrydder (2 ts)
  • Sconsene kan serveres med:
    • smør og syltetøy
    • nugatti