Tidsbruk: 75 minutter
Rundform: 24 cm
Forvarmet oven: 200˚c
Steketid: 20-30 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
4 egg
200 g sukker
100 g mandler
100 g hasselnøtter
2 ss hvetemel
Krem:
150 g meierimør
75 g melis
1 eggeplpmme
100 g kokesjokolade
1-2 ss kaffe
|
Kløvstad kake
Slik gjør du:
Egg og sukker piskes til eggedosis, ca 5 min (ikke for hardt)
Mal mandlene i mandelkværn. Hakk deretter hasselnøttene i små biter med kniv.
Bland mandler, hasselnøtter og hvetemel og vend forsiktig inn i eggedosisen.
Sett kaken i ovnen og stek i minimum 20 minutter til kakebunnen har en mørk, gylden farge. Sjekk at den ikke kleber med en stekepinne.
Krem:
Meierismør og melis hvispes hvitt.
Smelt kokesjokoladen i dampbad (ikke for varmt), rør inn eggeplommen og deretter kaffen. Bland dette forsiktig med smøret. Pass på at sjokoladeblandingen er for varm, for da smelter smøret.
Smør kremen utover avkjølt bunn
Tips:
Lag "nupper" i kremen ved å trykke gaffelen lett ned i kremen og opp igjen.
|