bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 50 minutter

Paiform: ca 26 cm

Forvarmet oven: 200˚c

Steketid: 45 minutter, midt i ovnen

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

2 krus mel

1,5 ts salt

100-150 g smør

Lunkent vann

 

Fyll:

7 grønne epler i båter

1/2 ss smør

1,5 krus sukker

3/4 krus mel

2 ts kanel

 

 

 

 

 

 

 

 

Kate's eplepai

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Ha mel, salt og smør i en bolle. Smuldre smøret i melet.
  2. Ha i litt lunkent vann av gangen inntil du oppnår en hard deig og kna til en ball. Pakkes i plast og legges i kjøleskap i 1 time.
  3. Kjevle ut halvparten av deigen i paiformen.

 

Fyll:

  1. Smelt smør og bland med eplebåter, sukker og mel i paiformen.
  2. Strø kanelen over.
  3. Kjevle ut resten av paideigen og legg som et lokk over paien. Lag et kryss over midten av deigen og kle paien med aluminiumsfolie.
  4. Stek paien i forvarmet oven og ta av aluminiumsfolien etter 20-25 minutter. Følg godt med mot slutten av steketiden slik at paien får en gylden farge

Tips:

Serveres varm med vaniljeis til.

 
 

 

X