Tidsbruk: 50 minutter
Paiform: ca 26 cm
Forvarmet oven: 200˚c
Steketid: 45 minutter, midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
2 krus mel
1,5 ts salt
100-150 g smør
Lunkent vann
Fyll:
7 grønne epler i båter
1/2 ss smør
1,5 krus sukker
3/4 krus mel
2 ts kanel
|
Kate's eplepai
Slik gjør du:
Ha mel, salt og smør i en bolle. Smuldre smøret i melet.
Ha i litt lunkent vann av gangen inntil du oppnår en hard deig og kna til en ball. Pakkes i plast og legges i kjøleskap i 1 time.
Kjevle ut halvparten av deigen i paiformen.
Fyll:
-
Smelt smør og bland med eplebåter, sukker og mel i paiformen.
-
Strø kanelen over.
-
Kjevle ut resten av paideigen og legg som et lokk over paien. Lag et kryss over midten av deigen og kle paien med aluminiumsfolie.
-
Stek paien i forvarmet oven og ta av aluminiumsfolien etter 20-25 minutter. Følg godt med mot slutten av steketiden slik at paien får en gylden farge
Tips:
Serveres varm med vaniljeis til.
|