Tidsbruk: 120 minutter
Rundform: 24 cm
Forvarmet oven: 180˚c
Steketid: 45-60 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
2,5 dl Guinness(øl)
2 egg
250 g usaltet smør
2 ss vaniljeekstrakt
75 g bakekakao
275 g hvetemel
400 g sukker
1,5 ts natron
1,5 dl rømme
Ostekrem:
300 g Philadelphia ost
1,5 dl kremfløte
150 g melis
|
Guinness kake
Slik gjør du:
Hell Guinness i en stor kjele. Tilsett og smelt smøret (i skiver).
Visp inn bakekakao og sukker med Guinness og smør.
Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten, og hell i smørblandingen.
Sikt hvetemel og natron, og vend forsiktig inn.
Hell blandingen i smurt form og sett inn i forvarmet ovn.
Avkjøl kaken på rist i formen.
Krem:
Visp kremosten lett til den er glatt.
Sikt melisen og bland i kremosten til den er klumpfri.
Stivpisk kremen og bland forsiktig med kremosten.
Legg ostekremen på den avkjølte kaken, slik at den minner om den fløyelsesmyke skumtoppen på den berømte halvliteren.
Tips:
Vaniljeekstarkt må byttes ut med vaniljesukker eller vanilje essens (smak til). Vaniljeekstrakt kan lages ved å legge en åpnet vailjestang i 1 dl sprit og lagre dette i 1 mnd.
|