bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 90 minutter

Form: Rund form 24-26 cm

Forvarmet oven: 175˚c

Steketid: 40-50 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

165 g mykt smør

125 g sukker

2 eggeplommer

2 ss fløte

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

 

Fyll:

300 g mandler

250 g melis

1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver

5 eggehvitter

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyrstekake

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
  2. Rør inn eggeplommer og fløten.
  3. Tilsett siktet hvetemel og bakepulver, og elt deigen godt.
  4. La deigen hvile 1 time kjølig for at den skal bli enklere å arbeide med.
  5. Trykk deretter 2/3 av deigen ut i bunnen og oppover kanten av en vel smurt form (gjerne bakepapir i bunn).

 

Fyll:

  1. Bland mandler, melis, vaniljesukker og bakepulver, og kjør i en foodprosessor til en fin masse.
  2. Pisk eggehvittene stive og vend inn i mandelmassen.
  3. Bre mandelmassen utover i formen.

 

Kjevle resten av deigen og skjær i strimler. Legg strimlene på kryss og tvers over mandelfyllet og rundt kanten av kaken.

Pensle kaken og sett den i ovnen.

La kaken hvile i formen i 15 - 20 minutter før den settes på fat.