Tidsbruk: 50+50 minutter
Form: pepperkakeformer
Forvarmet oven: 175˚c
Steketid: 8-10 minutter midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
6 dl hvetemel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking
Melis til pynt
Non stop til pynt
|
Pepperkaker
Slik gjør du:
Bland sirup, sukker og smør i en kjele og varm det opp under oppvarming. Avkjøl blandingen litt
Tilsett fløten og rør inn hvetemel med krydder og bakepulver
Dekk deigen til og la deigen hvile på kjølig sted til dagen etter
Dagen etter:
- Elt deigen godt og kjevle den til ca 3 mm tykk
- Stikk ut figurer og sett på plate dekket med bakepapir
- Stek i forvarmet ovn
- Avkjøl på rist
Tips:
Pynt med melis, nonstopp eller alt hva fantasien ønsker |