bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk:  60 minutter

Form: kransekakeringer, 24 ringer

Forvarmet oven: 175-190˚c

Steketid:  10-15 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

500 g mandler

500 g melis

2 ss hvetemel

2 ts bakepulver

5 eggehvitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kransekake

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Mal madlene i mandelkvern.
  2. Sikt melisen og bland med de malte mandlene, hvetemel og bakepulver.
  3. Bland inn eggehvitten fra ett egg av gangen og kna deigen godt.
  4. Trill deigen ut i pølser som er noe mindre enn plassen i formene.
  5. Sett ringene i forvarmet ovn og stek til kransekakene er gyldenbrune.

 
 

Tips:

Pynt kransekakeringene med melis som sprøytes i sikksakk mønster.

 

Deigen kan godt lages kvelden før