bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 45 minutter

Ca. 100 stk

Forvarmet oven: 200˚c

Steketid: ca 8 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

200 g smør

250 g hevetemel

250 g sukker

2 ss lys sirup

1 eggeplomme

2 ss malt ingefær

1 ss natron

 

 

 

 

 

 

 

 

Engelseke

ingefærkaker

 

Slik gjør du:

 

  1. Smuldre smør og hvetemel
  2. Tilsett sukker, sirup, eggeplomme, malt ingefær og natron i smørmelet
  3. Kna godt sammen
  4. Trill til 2-3 pølser ca. 4-5 cm tykke
  5. Legg pølsene kaldt i 3-4 timer
  6. Skjær pølsene i 1 cm tykke skiver
  7. Stek i forvarmet ovn

 

 

Tips:

Kakene flyter litt ut, så ha litt avstand mellom kakene