Tidsbruk: 55 minutter
Liten langpanne (stor ved dobbel porsjon)
Forvarmet oven: 175-180˚c
Steketid: 20-25 minutter, midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
150 g margarin (250)
150 g sukker (250)
4 eggeplommer
3 ss melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Marengs:
4 eggehvitter
200 g sukker
Krem:
3 dl fløte
2,5 dl vaniljekrem
|
Verdens beste
Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskinen.
Tilsett eggeplommene og melken i smørblandingen.
Mel, bakepulver og vaniljesukker siktes og blandes godt i deigen.
Kle formen med bakepapir og ha deigen oppi. Fordel deigen godt utover i formen i et tynt lag.
Marengs:
Pisk eggehvitter og sukker til en stiv masse.
Massen fordeles oppå deigen og smøres utover.
Strø på hakkede mandler.
Sett kaken i forvarmet ovn og stek til kaken er gylden.
Krem:
Pisk fløten til krem og bland med vaniljekremen.
Del den ferdige kaken i to like store deler. Legg kremen oppå den ene delen og legg deretter den andre delen oppå.
Ønsker du dobbel porsjon dobles ingrediensene, bortsett fra de ingrediensene som er angitt med andre mål i parentes.
|