bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 180 minutter

Form: 26 cm til begge bunnene

Forvarmet oven: 175˚c (mørk bunn) 

    170˚c (lys bunn)

Steketid:  45 min  (mørk) 

35 min (lys)

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

Mørk bunn:

250 gr mandler/nøtter

5 eggehvitter

200 gr melis

1 ts bakepulver

 

Lys Bunn:

4 egg

150 gr sukker

150 gr hvetemel

1 ts bakepulver

 

Fyll:

5 dl romkrem

8 plater gelantin

 

Pynt:

1 pk skogsbær (frosne)

1 kiwi

1 boks fersken i lake

Hurtiggele,markjordbær

Mandelflarn

Kokesjokolade

 

 

 

 

 

 

 

Skogsbær terte

 

 

Slik gjør du:

 

Mørk bunn:

  1. Mal mandlene/nøttene
  2. Bland med siktet melis og bakepulver.
  3. Pisk eggehvittene stive og vend inn i mandel/melisblandingen.
  4. Ha røren i ferdig smurt form og sett den i ovnen

 

Lys bunn:

  1. Pisk eggene og sukker til stiv eggedosis
  2. Vend siktet mel og bakepulver inn i eggedosisen
  3. Ha røren i ferdig smurt form og sett i ovnen.

  • La bunnene hvile 5 minutter i formene før du tar de ut.
  • Når bunnene er avkjølt deler du bunnene i 2 like deler.
  • Benytt en mørk og en lys bunn, de to siste halvdelene kan fryses til neste gang du skal lage skogsbærterte.

 

Fyll:

  1. Legg gelantinen i kaldt vann noen minutter. Når gelantinen er myk varmes den forsiktig opp på ovnen.
  2. Bland forsiktig inn litt og litt romkremen i gelantinen, aldri omvendt.
  3. Smelt litt kokesjokolade og smør på den mørke bunnen. Legg deretter den mørke bunnentilbake i formen med sjokoladen ned.
  4. Fyll det meste av romkremen over den mørke bunnen og legg den lyse bunnen over. Smør resten av romkremen på toppen av kaken.

Pynt:

  1. Kok opp geleen og avkjøl noe.
  2. Legg skogsbærene på toppen.
  3. Skjær kiwi og fersken i skiver og legg over skogsbærene.
  4. Fordel den avkjølte geleen over frukten.
  5. Når kremen er avkjølt og stiv kan formen fjernes og kakens side kan belegges med mandelflarn.