Skogsbær terte
Slik gjør du:
Mørk bunn:
Mal mandlene/nøttene
Bland med siktet melis og bakepulver.
Pisk eggehvittene stive og vend inn i mandel/melisblandingen.
Ha røren i ferdig smurt form og sett den i ovnen
Lys bunn:
Pisk eggene og sukker til stiv eggedosis
Vend siktet mel og bakepulver inn i eggedosisen
Ha røren i ferdig smurt form og sett i ovnen.
La bunnene hvile 5 minutter i formene før du tar de ut.
Når bunnene er avkjølt deler du bunnene i 2 like deler.
Benytt en mørk og en lys bunn, de to siste halvdelene kan fryses til neste gang du skal lage skogsbærterte.
Fyll:
Legg gelantinen i kaldt vann noen minutter. Når gelantinen er myk varmes den forsiktig opp på ovnen.
Bland forsiktig inn litt og litt romkremen i gelantinen, aldri omvendt.
Smelt litt kokesjokolade og smør på den mørke bunnen. Legg deretter den mørke bunnentilbake i formen med sjokoladen ned.
Fyll det meste av romkremen over den mørke bunnen og legg den lyse bunnen over. Smør resten av romkremen på toppen av kaken.
Pynt:
Kok opp geleen og avkjøl noe.
Legg skogsbærene på toppen.
Skjær kiwi og fersken i skiver og legg over skogsbærene.
Fordel den avkjølte geleen over frukten.
Når kremen er avkjølt og stiv kan formen fjernes og kakens side kan belegges med mandelflarn.
|