bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 7 timer inkl. frysetid

Form: rund form 18-22 cm. (5 cm høy)

Forvarmet oven: 180˚c

Steketid: 20 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

Bunn:

40 g mandler eller nøtter

12 g hvetemel (eller 1 toppet ss)

2 eggehvitter (mellomstore egg)

60 g sukker

 

Sjokoladeparfait:

300 g lys sjokolade

120 g sukker

3 2/5 dl crème fraîche

5 eggeplommer (mellomstore egg)

3,75 dl kremfløte

3 ss Grand Marnier (evt. kaffelikør)

 

Pynt:

Kakao til å strø på toppen

 

 

 

 

Sjokoladeparfaitkake

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Mal mandler i en kjøkkenmaskin
  2. Pisk eggehvitter og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn
  3. Vend mandelblandingen forsiktig inn i marengsen og fyll i smurt form
  4. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl deretter bunnen

 

  1. Finhakk sjokoladen
  2. Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet. Ha i sjokoladen og rør til en glatt masse
  3. Visp inn en og en eggeplomme
  4. Pisk kremfløten og bland inn i en lunken sjokolademasse
  5. Smør innsiden av kakeringen med soyaolje.
  6. Stikk hull i kakebunnen med gaffel og legg i bunn på en tallerken. Fyll sjokoladeparfait over, til toppen av formen og stryk toppen til en jevn flate.
  7. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer slik at den er gjennomfrosset.

 

Sett kaken i kjøleskap i 20 minutter før servering. Sikt kakao på toppen før servering og pynt med sjokolade og eller frukt.

 

Tips:

Kaken kan fryses godt innpakket i 14 dager. Varm formen med en varm klut slik at formen løsner lett fra kaken.