Tidsbruk: 7 timer inkl. frysetid
Form: rund form 18-22 cm. (5 cm høy)
Forvarmet oven: 180˚c
Steketid: 20 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
Bunn:
40 g mandler eller nøtter
12 g hvetemel (eller 1 toppet ss)
2 eggehvitter (mellomstore egg)
60 g sukker
Sjokoladeparfait:
300 g lys sjokolade
120 g sukker
3 2/5 dl crème fraîche
5 eggeplommer (mellomstore egg)
3,75 dl kremfløte
3 ss Grand Marnier (evt. kaffelikør)
Pynt:
Kakao til å strø på toppen
|
Sjokoladeparfaitkake
Slik gjør du:
- Mal mandler i en kjøkkenmaskin
- Pisk eggehvitter og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn
- Vend mandelblandingen forsiktig inn i marengsen og fyll i smurt form
- Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl deretter bunnen
- Finhakk sjokoladen
- Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet. Ha i sjokoladen og rør til en glatt masse
- Visp inn en og en eggeplomme
- Pisk kremfløten og bland inn i en lunken sjokolademasse
- Smør innsiden av kakeringen med soyaolje.
- Stikk hull i kakebunnen med gaffel og legg i bunn på en tallerken. Fyll sjokoladeparfait over, til toppen av formen og stryk toppen til en jevn flate.
- Sett kaken i fryseren i minst 6 timer slik at den er gjennomfrosset.
Sett kaken i kjøleskap i 20 minutter før servering. Sikt kakao på toppen før servering og pynt med sjokolade og eller frukt.
Tips:
Kaken kan fryses godt innpakket i 14 dager. Varm formen med en varm klut slik at formen løsner lett fra kaken.
|