Tidsbruk: 120 minutter
Form: rundform, 24 cm.
Antall stykker: 15-18
Skal ikke stekes, kjøles tidvis underveis |
Dette trenger du:
Ingredienser:
Ca 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
200 g kremost (Philadelphia)
2,5 dl melis
3,5 dl fløte
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
3 dl melk (til moussen)
|
Oreokake
Slik gjør du:
-
Legg til side 5-8 kjeks til pynt å kaken.
-
Resten av kjeksen puttes i en pose og smuldres opp til veldig små biter (evt. slå løst med kjevle).
-
Smelt smøret og hell over kakesmulene i en bakebolle.
-
Smør blandingen ut i en form på 24 cm, belagt med bakepair i bunnen. Større form = tynnere bunn
Krem:
-
Mix kremosten med melis med en miksmaster til en luftig kremmasse.
-
Mix fløten med sukker og bland halvparten av den stivpiskede kremen med ostekremen.
-
Smør massen utover kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter.
-
Benytt mixer og miks sjokolademoussen som angitt på pakken og rør inn den siste halvparten av kakebitene i moussen.
-
Smør massen over kaken og sett kaken i kjøleskapet til den har stivnet (ca. en halv time).
-
Legg den siste halvdelen med krem på toppen til slutt og pynt evt. med flere kakesmuler.
Tips:
Pynt med biter av Oreo cookies eller sjokeladesaus på kryss og tvers.
Kaken blir aller best hvis den får stå et døgn før servering. I så fall bør man vente med å ta kremen på toppen til man skal servere kaken.
|