Tidsbruk: 120 minutter
Form: 26 cm
Forvarmet oven: 175 - 200˚c
Steketid: ca 20 minutter, midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
115 g smør
335 g sukker
Revet skall av en 1/2 sitron
1 egg og 1 eggeplomme
285 g hvetemel
4 ts (runde) bakepulver
2 dl melk
Litt salt
43 g overtrekks sjokolade
Glasur:
42 g smeltet smør
390 g melis
30 g appelsinsaft
Revet skall av en 1/2 appelsin
1 eggehvitte
84 g overtrekks sjokolade
|
Lady Golden Glow
Slik gjør du:
-
Rør smøret hvitt
-
Ha i sukker og sitronskall
-
Pisk eggeplommene godt og bland i deigen.
-
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og salt og bland i deigen i vekselsvis med melk.
-
Pisk eggehvitten stiv og bland forsiktig i deigen til sist.
-
Del deigen i to og ha sjokoladen (smeltet i dampbad) i den ene delen. Ha røren annenhver hvit og brun i vel smurt form.
Glasur:
Ha smør, melis, saft- og skall av av appelsinen i en bolle.
Ha skinn og skinn- og kjernefri kjøtt fra appelsinen i og rør til en jevn blanding.
Pisk eggehvitten lett og bland i glasuren til sist.
Stryk litt av denne glasuren på det øverste laget på kaken.
Smelt 3/4 deler av sjokoladen og bland i resten av glasuren.
Ha halparten av glasuren som fyll inni kaken og resten over kaken. Galsuren renner ut på siden og må smøres opp langs kanten av kaken til den har stivnet.
Til sist raspes resten av sjokoladen over glasuren.
Tips:
Følg oppskriften nøye for å få et bra resultat
|