bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 65 minutter

Form: 26 cm

Forvarmet oven: 180˚c

Steketid: 25 minutter, midt i ovnen

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

250 g hasselnøtter

250 g melis

5 eggehvitter

 

Gele 1:

1 pk gelè

4 dl vann

2-3 ss sukker

Frukt etter ønske

 

Gele 2:

1 pk gelè

3 dl fløte

1-2 ss sukker

 

 

 

 

 

 

 

Gelekake

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Hasselnøttene males i kvern eller hurtigmikser.
  2. Melis siktes og blandes med hasselnøttene.
  3. Pisk eggehvittene stive.
  4. Hasselnøtter og melis vendes i de stivpiskede eggehvittene.
  5. Fyll røren i en vel smurt form og sett i forvarmet ovn.
  6. Avkjøl kaken og ta kaken ut av formen.

         

Gele 1:

  1. Kok opp gelèn med kun 4 dl vann og ha i sukker.
  2. Når gelen har begynt å stivne helles den i formen som er kledd med plast(pose).
  3. Legg frukten pent i geleblandingen og la gelèen stivne.

 

Gele 2:

  1. Kok opp gelèen etter anvisning på pakken.
  2. Pisk fløten og rør sammen med gelèen.
  3. Kan ha noe frukt i blandingen etter ønske.
  4. Hell blandingen over den første gelèen og legg kakebunen på til slutt. Sett kaken i kjøleskapet.

Legg et fat over kaken og vend formen. Ta plasten forsiktig av.

 

Tips:

  • For nøtteallergikere kan hasselnøtter byttes ut med mandler.
  • Mandler gir en noe mildere smak