bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 75 minutter

Form:

Forvarmet oven: 200˚c >>> 100˚c

Steketid: 60 minutter, nederst i ovnen

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

6 eggehvitter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukkker

1 ts maisenamel

1 ts vaniljesukker

 

Fyll:

5 dl fløte

5 dl vaniljekrem

 

Pynt:

300 g friske bær

 

 

 

 

 

 

 

Pavalova

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Visp eggehvittene til fast skum i en helt ren bolle.
  2. Ha hvitvinseddiken i mens du visper.
  3. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvittene mens du fortsatt visper.
  4. Tegn en sirkel på 26 cm på et bakepapir og smør massen utover bakepapiret, innenfor sirkelen.
  5. Sett kaken i ovn som er forvarmet til 200˚ c og sett ned varmen til 100˚ c på nederste rille og stek i ca en time.
  6. Marengsen skal være sprø på utsiden og myk inni. La den avkjøles forsiktig på et fat.

 

Fyll:

  • Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vanilje krem.

 

Pynt:

  • Pynt riklig med bær