Tidsbruk: 75 minutter
Form:
Forvarmet oven: 200˚c >>> 100˚c
Steketid: 60 minutter, nederst i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
6 eggehvitter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukkker
1 ts maisenamel
1 ts vaniljesukker
Fyll:
5 dl fløte
5 dl vaniljekrem
Pynt:
300 g friske bær
|
Pavalova
Slik gjør du:
Visp eggehvittene til fast skum i en helt ren bolle.
Ha hvitvinseddiken i mens du visper.
Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvittene mens du fortsatt visper.
Tegn en sirkel på 26 cm på et bakepapir og smør massen utover bakepapiret, innenfor sirkelen.
Sett kaken i ovn som er forvarmet til 200˚ c og sett ned varmen til 100˚ c på nederste rille og stek i ca en time.
Marengsen skal være sprø på utsiden og myk inni. La den avkjøles forsiktig på et fat.
Fyll:
Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vanilje krem.
Pynt:
Pynt riklig med bær
|