Tidsbruk: 70 minutter
Forvarmet oven: 175˚c
Steketid: 20 minutter, midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
6 mellomstore eggehvitter
3 dl sukker
1 pk vaniljesaus uten
koking (kun pulver)
1oo gr mandler/hasselnøtter
Fyll:
2 ss melis
3 dl kremfløte
10-15 jordbær
5 ss jordbærsyltetøy
Jordbær kan byttes ut med hermetiske mandariner. I så tilfelle droppes jordbærsyltetøy.
|
Budapestrull
Slik gjør du:
Pisk eggehvittene stive i en fettfri bolle. Når eggehvittene er stive tilsettes sukker og piskes videre.
Bland deretter de tørre ingrediensene forsiktig inn i de stivpiskede eggehvittene.
Fyll kakemassen i en langpanne kledd med bakepapir og stek til marengsbunn.
Ta marengsen ut av ovnen og strø sukker på toppen.
Legg bakepapir over og snu kaken opp-nedpå en ny langpanne.
Avkjøl kaken med et kjøkkenhåndkle over.
Fyll:
Smør jordbærsyltetøyet på marengsbunnen.
Hakk jordbærene og bland i pisket kremfløte (tilsatt 1 ss sukkerr og 1 ts vaniljesukker) og fyll kremen på marengsen.
Rull kaken forsiktig sammen (marengsbunnen vil sprekke)
TIPS
Pynt kaken med ferske jordbær eller hermetiske mandariner.
|