Tidsbruk: 80 minutter
Rundform: 24 cm
Forvarmet oven: 175˚c
Steketid: ca 45 minutter midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
250 g mandler
5 eggehvitter
200 g melis
1 ts bakepulver
Smørrem:
5 eggeplommer
1 dl fløte
150 g smør
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
|
Sukessterte
(mandelkake med eggekrem)
Slik gjør du:
Mandler kvernes (benytt helst mandelkvern).
Pisk eggehvittene stive.
Sikt melis og bakepulver.
Vend melis, bakepulver og kvernede mandler forsiktig inn i de stivpiskede eggehvittene.
Hell blandingen i en vel smurt form og sett til steking i forvarmet ovn.
La bunnen hvile 5 min i formen før den tas ut av formen for avkjøling.
Eggekrem:
Bland eggeplommene, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele.
Varm blandingen forsiktig og gi den et forsiktig oppkok før den settet til avkjøling.
Smelt smøret og rør inn i den avkjølte eggeblandingen.
Smør eggekremen på den avkjølte kakebunnen.
Tips:
Pynt kaken med revet sjokolade eller annen sjokoladepynt.
|