bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 80 minutter

Rundform: 24 cm

Forvarmet oven: 175˚c

Steketid: ca 45 minutter midt i ovnen

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

250 g mandler

5 eggehvitter

200 g melis

1 ts bakepulver

 

Smørrem:

5 eggeplommer

1 dl fløte

150 g smør

125 g sukker

1 ts vaniljesukker

 

 

 

 

Sukessterte

(mandelkake med eggekrem)

 

Slik gjør du:

 

  1. Mandler kvernes (benytt helst mandelkvern).
  2. Pisk eggehvittene stive.
  3. Sikt melis og bakepulver.
  4. Vend melis, bakepulver og kvernede mandler forsiktig inn i de stivpiskede eggehvittene.
  5. Hell blandingen i en vel smurt form og sett til steking i forvarmet ovn.
  6. La bunnen hvile 5 min i formen før den tas ut av formen for avkjøling.

Eggekrem:

  1. Bland eggeplommene, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele.
  2. Varm blandingen forsiktig og gi den et forsiktig oppkok før den settet til avkjøling.
  3. Smelt smøret og rør inn i den avkjølte eggeblandingen.
  4. Smør eggekremen på den avkjølte kakebunnen.

 

Tips:

Pynt kaken med revet sjokolade eller annen sjokoladepynt.