bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: ca 90 minuter

Rundform: 24 cm

Forvarmet oven: 200˚c

Steketid: 30 minutter

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

300gr mandler

300gr melis

3 egg

1 ts bakepulver

 

Iskrem:

3 dl fløte

120 g sukker

4 eggeplommer

 

Marsipanlokk:

Kjøp ferdig lokk eller lag selv

 

Elins multeiskake

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Mal mandler og bland inn bakepulver

  2. Pisk eggedosis av egg og melis

  3. Vend de malte mandlene i eggedosisen

  4. Stek bunnen, avkjøl og frys ned

 

Iskrem:

  1. Pisk fløte og sukker til krem
  2. Rør eggeplommene forsiktig i 
  3. Ta opp den frosne mandelbunnen legg på kakefat, sett ringen til formen rundt og hell over iskremen. Settes til frysing

 
Marsipanlokk:
  1. Før du legger på lokket så klipp ut en sirkel av bakepapir, mindre en kakens diameter og legg oppå isen. Legg så over marsipanlokket og form det til rundt kantene.
  2. Bruk en kniv og snitt opp marsipanlokket som du deler opp kakestykker. Ikke snitt helt ut til kanten av kaken
  3. Begynn i kakens sentrum og rull ”snippene” av marsipanlokket utover mot kanten av kaken. Gjør det på alle snippene! Ta bort bakepapir sirkelen som lå under marsipanlokket
  4. Frys kaken igjen

 

Tips:

Ta opp kaken noe tid i forkant den skal serveres og legg på multe syltetøy på toppen