Tidsbruk: ca 90 minuter
Rundform: 24 cm
Forvarmet oven: 200˚c
Steketid: 30 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
300gr mandler
300gr melis
3 egg
1 ts bakepulver
Iskrem:
3 dl fløte
120 g sukker
4 eggeplommer
Marsipanlokk:
Kjøp ferdig lokk eller lag selv |
Elins multeiskake
Slik gjør du:
-
Mal mandler og bland inn bakepulver
-
Pisk eggedosis av egg og melis
-
Vend de malte mandlene i eggedosisen
-
Stek bunnen, avkjøl og frys ned
Iskrem:
-
Pisk fløte og sukker til krem
-
Rør eggeplommene forsiktig i
-
Ta opp den frosne mandelbunnen legg på kakefat, sett ringen til formen rundt og hell over iskremen. Settes til frysing
Marsipanlokk:
-
Før du legger på lokket så klipp ut en sirkel av bakepapir, mindre en kakens diameter og legg oppå isen. Legg så over marsipanlokket og form det til rundt kantene.
-
Bruk en kniv og snitt opp marsipanlokket som du deler opp kakestykker. Ikke snitt helt ut til kanten av kaken
-
Begynn i kakens sentrum og rull ”snippene” av marsipanlokket utover mot kanten av kaken. Gjør det på alle snippene! Ta bort bakepapir sirkelen som lå under marsipanlokket
-
Frys kaken igjen
Tips:
Ta opp kaken noe tid i forkant den skal serveres og legg på multe syltetøy på toppen
|