Tidsbruk: 70 minutter
Antall: 28 stykker
Forvarmet oven: 200˚c
Steketid: 10 minutter, midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
1 kg hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
50 gr gjær
7 dl vann
2 ss olje
|
Heidis rundstykker
Slik gjør du:
-
Hell mel, sukker og salt i bakebollen.
-
Løs opp gjæren i lunkent Melk/vann, benyttes tørrgjær; blandes pulveret godt sammen med melblandingen og melkeblandingen varmes til ca. 40 grader.
-
Deigen eltes godt; i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter på halv fart eller ca. 10 minutter for hånd. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse på et lunt sted.
-
Legg litt mel på benken og elte deigen godt. Del deigen i ca. 18 emner og sett ferdig rullede rundstykker på et stekebrett belagt med stekepapir. Rundstykkene heves deretter i ca. 30 minutter på et lunt sted.
-
Rundstykkene pensles med vispet egg før de settes i ovnen, evt dryss på valmuefrø.
-
La rundstykkene avkjøles i ca. 5 minutter før servering eller -heltfør frysing.
Tips:
Ønsker du grove rundstykker kan du bytte ut 400 gr mel med:
100 gr sammalt hvete fin
100 gr sammalt hvete grov
100 gr havregryn
100 gr hvetkli
50 gr linfrø
|