bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk:  90 minutter

Form: langpanne eller rund form 28 cm

Forvarmet oven: 200 ˚c midt i ovnen

Steketid:  20-30 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

5 dl lunkent vannn

2 ss olivenolje

11 dl hvetemel

50 g gjær

1 ss salt

 

 

Fyll:

Olivenolje

Flaksalt

evt. rosmarin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Focaccia

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Rør sammen lunkent vann, olje, hvetemel, tørrgjør og salt til en tykk ”grøtaktig” deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving i ca 30 min.
  2. Ta deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir, eller bruk en stor rund form 28 cm i diameter, dekk bunne med bakepapir.Dekk til og sett til heving i ca 30 min.
  3. Dryss over flaksalt og god olivenolje, evt rosmarin. Stikk hull i brødet med fingrene slik at salt og olje fordeler seg ned i brødet.