Tidsbruk: 85 minutter
Langpanne eller 3 brødformer à 1,5 liter
Forvarmet oven: 200˚c
Steketid: 50 minutter, nederst i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
50 g gjær
5 dl melk (gjerne sur)
7,5 dl vann
1,5 ts salt
600 g sammalt hvete, grov
300 g sammalt rug, grov
300 g rugmel
600 g hvetemel
1 ts sukker (kan sløyfes)
1 ss olje
|
Grovt daglig brød
Slik gjør du:
Smuldre gjæren i bakebollen
Tilsett litt lunken væske og rør til gjæren er oppløst
Hell på resten av væsken, oljen og tilsett saltet
Ha i alt det grove melet og hvetemelet
Arbeid deigen godt og la den heve til dobbel størrelse
Del deigen i tre like store emner og elt godt
Form brødene og legg i formene eller langpannen
La brødene etterheve godt
Tips:
Pensle mellom brødene ved bruk av langpanne
Brødene sprayes med vann før de settes i ovnen
Pynt gjerne med solsikkekjerner eller havregryn
|