bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 85 minutter

Langpanne eller 3 brødformer à 1,5 liter

Forvarmet oven: 200˚c

Steketid: 50 minutter, nederst i ovnen

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

50 g gjær

5 dl melk (gjerne sur)

7,5 dl vann

1,5 ts salt

600 g sammalt hvete, grov

300 g sammalt rug, grov

300 g rugmel

600 g hvetemel

1 ts sukker (kan sløyfes)

1 ss olje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grovt daglig brød

 

Slik gjør du:

 

  1. Smuldre gjæren i bakebollen
  2. Tilsett litt lunken væske og rør til gjæren er oppløst
  3. Hell på resten av væsken, oljen og tilsett saltet
  4. Ha i alt det grove melet og hvetemelet
  5. Arbeid deigen godt og la den heve til dobbel størrelse
  6. Del deigen i tre like store emner og elt godt
  7. Form brødene og legg i formene eller langpannen
  8. La brødene etterheve godt

 

Tips:

  • Pensle mellom brødene ved bruk av langpanne
  • Brødene sprayes med vann før de settes i ovnen
  • Pynt gjerne med solsikkekjerner eller havregryn