Tidsbruk: ca. 90 minutter
Antall: 18 - 24
Forvarmet oven: 200˚c
Steketid:ca 10 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
1 kg hvetemel
180 g sukker
150 g smør
3 ts kardemomme
50 g gjær
7 dl melk
evt. rosiner

|
Boller
Slik gjør du:
-
Ha mel, sukker og kardemomme i en bakebolle
-
Løs opp gjæren i lunken melk ca. 37 grader (benyttes tørrgjær; blandes pulveret godt sammen med melblandingen og melkeblandingen varmes til ca. 40 grader).
-
Deigen eltes godt; i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter på halv fart eller ca. 10 minutter for hånd. Sett deigen til heving på en lunt sted i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse.
-
Legg litt mel på benken og elte deigen godt. Tilsett rosiner i deigen hvis du ønsker det.
-
Del deigen i 24 like emner og sett ferdig rullede boller på et stekebrett belagt med stekepapir. Rundstykkene heves deretter i ca. 30 minutter på et lunt sted.
-
Bollene pensles med vispet egg før de settes i ovnen.
-
La bollene avkjøles i ca. 5 minutter før servering eller -helt før frysing
Tips:
Denne deigen kan også benyttes til;
"Kanel i svingen" boller:
Kjevle deigen ut til et rektangulært emne.
smør på smør og dryss på sukker og kanel.
Rull emnet sammen til en pølse og skjær opp i 20 emner à 2 cm og legg på stekebrett.
Solskinnsbolle / Skolebrød:
Følg beskrivelsen av vanlige boller,men trykk et dypt hull i hver bolle. Hullet fylles med vaniljekrem.
Skoleboller drysses med kokkos.
|