bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk:  ca 60 minutter

Form: langpanne

Forvarmet oven: 180˚c

Steketid:  40-50 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

2 dl havregryn

2 dl samalt grov rug

3,5 dl havrekli

1 dl linfrø

2,5 dl sesamfrø

2,5 solsikkekjerner

1 ts salt

7 dl vann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Randis knekkebrød

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Bland det tørre og tilsett vannet
  2. La deigen svelle i min 15 min (vannet trekker mer inn i kornet jo lenge tid deigen sveller)
  3. Kle 2 stekebrett med bakepapir og del deigen i 2 like store deler.
  4. Klem/fordel deigene ut til ca 1 cm tykkelse på stekebrettene med en stekespade dyppet i litt vann
  5. Skjær knekkebrøddeigene i passe store deler (med kniv eller pizzahjul), slik at de lettere kan knekkes fra hverandre
  6. Sett begge brettene til steking i forvarmet varmluftsovn

 
 

Tips:

  • Avkjøl knekkebrødene
  • Oppbevares i en lukket kakeboks.
  • Skulle knekkebrødene bli myke, kan de stekes sprøe en litenstund i ovnen på 180˚c
  •  

     

    X