Tidsbruk: ca 60 minutter
Form: langpanne
Forvarmet oven: 180˚c
Steketid: 40-50 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl samalt grov rug
3,5 dl havrekli
1 dl linfrø
2,5 dl sesamfrø
2,5 solsikkekjerner
1 ts salt
7 dl vann
|
Randis knekkebrød
Slik gjør du:
-
Bland det tørre og tilsett vannet
-
La deigen svelle i min 15 min (vannet trekker mer inn i kornet jo lenge tid deigen sveller)
-
Kle 2 stekebrett med bakepapir og del deigen i 2 like store deler.
-
Klem/fordel deigene ut til ca 1 cm tykkelse på stekebrettene med en stekespade dyppet i litt vann
-
Skjær knekkebrøddeigene i passe store deler (med kniv eller pizzahjul), slik at de lettere kan knekkes fra hverandre
-
Sett begge brettene til steking i forvarmet varmluftsovn
Tips:
Avkjøl knekkebrødene
Oppbevares i en lukket kakeboks.
Skulle knekkebrødene bli myke, kan de stekes sprøe en litenstund i ovnen på 180˚c
|