bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 120 minutter

Forvarmet oven: 200-225˚c (noe lavere ved varmluftsovn)

Steketid: 15-20 minutter, midt i ovnen

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

1 l hvetemel

1 dl sukker

1 ts kardemomme

50 g gjær (fersk eller tørr)

3,5 dl melk

100(-150) g smør(margarin)

 

Fyll:

Smør

Sukker

Kanel

Evt. rosiner

 

Pynt:

Perlesukker

Evt. hakkede mandler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pia's hvetekringle

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Smelt smør i en kjele
  2. Tilsettes 3,5 dl melk
  3. Smør- og melkeblandingen tilsettes det tørre når blandingen er blitt lunken
  4. Heves i ca ½ time (hevingen blir best når deigbollen settes i lukket plastpose i lunkent vann)
  5. Kjevle ut deigen som en stor firkantet pizza
  6. Smør på romtemperert smør (ikke margarin) og dryss på sukker og kanel over hele deigen.Fordel evt. også rosiner spredt utover
  7. Rull deigen sammen som en rullekake, og fest sammen i endende slik at det blir en ring
  8. Legg kringlen over på bakepapir
  9. Etterhev ca.1/2 time (gjerne i varmluftsovn på lav temp)
  10. Klipp dype ”hakk” i kringlen og brett bitene ut til annenhver side
  11. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mye perlesukker og hakkede mandler