Tidsbruk: 120 minutter
Forvarmet oven: 200-225˚c (noe lavere ved varmluftsovn)
Steketid: 15-20 minutter, midt i ovnen |
Dette trenger du:
Ingredienser:
1 l hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
50 g gjær (fersk eller tørr)
3,5 dl melk
100(-150) g smør(margarin)
Fyll:
Smør
Sukker
Kanel
Evt. rosiner
Pynt:
Perlesukker
Evt. hakkede mandler

|
Pia's hvetekringle
Slik gjør du:
-
Smelt smør i en kjele
-
Tilsettes 3,5 dl melk
-
Smør- og melkeblandingen tilsettes det tørre når blandingen er blitt lunken
-
Heves i ca ½ time (hevingen blir best når deigbollen settes i lukket plastpose i lunkent vann)
-
Kjevle ut deigen som en stor firkantet pizza
-
Smør på romtemperert smør (ikke margarin) og dryss på sukker og kanel over hele deigen.Fordel evt. også rosiner spredt utover
-
Rull deigen sammen som en rullekake, og fest sammen i endende slik at det blir en ring
-
Legg kringlen over på bakepapir
-
Etterhev ca.1/2 time (gjerne i varmluftsovn på lav temp)
-
Klipp dype ”hakk” i kringlen og brett bitene ut til annenhver side
-
Pensle med sammenpisket egg og dryss over mye perlesukker og hakkede mandler
|